Forum o projektach Willa i Rezydencja Parkowa
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Czy ktoś może dać namiary na dobrego fachowca (firmę), który zrobi drzwi zewnętrzne do willi parkowej. Robiłem ostatnio rozeznanie cenowe i niestety ceny oscylują w granicach od 35 do 50 tyś. zł (drzwi dębowe lub mahoniowe). Dla mnie to kosmos, więc szukam ciekawej alternatywy. A może ktoś ma już jakieś zdjęcia?
Witam,
Znaleźliśmy od 16-20 tys. Za ok 20 tys. chcieli za drzwi sosnowe z CALa. Dostaliśmy też wycenę za drzwi kompozytowe z włókna szklanego z Vikkinga za ok 17 tys z montażem, jednak musimy się rozeznać w tej technologi bo nie do końca jesteśmy przekonani. W Erkado proponowali za około 16 tys. drzwi drewniane z poszyciem zewnętrznym ze sklejki dębowej (wewnątrz kratownica i wypełnienie pianką). Doświetle górne łukowe bardzo podnosi cenę.
Witam wszystkich,
czy ktoś może się wypowiedzieć na temat szkła jakie zastosował w drzwiach zewnętrznych, czy jest to szkło refleksyjne w jakimś kolorze czy raczej normalne przeźroczyste chodzi o wszystkie szyby w drzwiach razem z łukiem na górze.
Mam dylematy co zastosować do takich drzwi ?
Przykładowa wycena drzwi wejściowych drewnianych
Witam!
mam pytanie odnośnie kolumn- jak poradziliście sobie z głowicami i podstawami?
Kupiliście gotowe ? My zastanawiamy się nad szalowaniem i odlaniem takich samych jak na wizualizacji, czyli kwadratowych stopniowanych, bo nigdzie nie możemy znaleźć gotowych w tym kształcie, przeważnie są okrągłe, ale jakoś mi nie pasują. Może ktoś coś podpowie?:)
Pozdrowienia
Dekor system np. Sztukateri jest masa wszedzie
Ja zalewam kolymny fi 400 na to pozniej piedestal I glowica ze sztukateri
My mamy drzwi z witrażami firmy Domex. sosnowe, pokryte fornirem dębowym , malowane na biało. są bardzo ładne , ale nie polecam ponieważ ;; są zimne '' mimo teg oże mają 9 cm grubości i 3 szyby. Koszt 15 tyś z montażem
Edyta - możesz wrzucić zdjęcia? Też zamówiliśmy w Domexie ale trochę mnie zmartwiłaś tym, że są "zimne"...
halo,halo czy moje posty sa widoczne? wyskakuje mi dziwna strona pod nazwą użytkownika "nie ma żadnych postów tego użytkownika na tym forum" a pisałam już 3... także teraz próba, bardzo proszę o znak, że coś widzicie. w nagrodę wrzucę jakieś zdjęcia
Martyna widać dwa Twoje komenatrze Odnośnie dzrwi w Domexie i ten ostatni
Pozdrawiam.
super, dzięki za odpowiedź
Wiadomość dodana po 01 min 35 s:
https://chomikuj.pl/radoslawszwal/Galeria
jutro montują drzwi zewnętrzne, więc jak będzie się czym chwalić to też wrzucę zdjęcie
Ostatnio edytowany przez martyna (2018-08-02 19:23:55)
Strony: 1