Forum o projektach Willa i Rezydencja Parkowa
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Może wrzuci ktoś aktualne fotki ? My dziś tyczyliśmy dom na działce i wstępnie byliśmy w Dako i Oknoplaście pytać o okna. W Dako może być kłopot z wymiarami i szprosami z łukiem.
Ostatecznie wahaliśmy się nad projektem Madera ale zostaje jednak Willa Parkowa która jest już u architekta.
Z łuku rezygnujemy na pewno...
Już mieszkamy...z łuku nie zrezygnowaliśmy, holl uważam za duży atut Willi Parkowej. Od razu na wejściu robi wrażenie! Jeżeli chodzi o zmiany żałuję, że nie zdecydowaliśmy się wydłużyć garażu o 1 m. W jadalni wstawiliśmy fixa, hs w salonie obowiązkowo, zrezygnowaliśmy z kominka. W sypialni zrezygnowaliśmy z hs, w łazience w sypialni zrezygnowaliśmy z wanny. Na górze wydzieliliśmy dodatkową sypialnie i garderobę, pozostała powierzchnia (również część nad garażem) służy mi za pralnie i suszarnie.
Wrzucam kilka zdjęć jeszcze z etapu budowy:
Ostatnio edytowany przez giwone (2018-02-09 16:28:20)
Wow, wreszcie jakieś aktualne fotki pięknie. Ale z kominkiem to mnie zaskoczyłaś - ja dla kominka przeprowadzam się z bloku
My planujemy okno w kuchni jedno duże nieotwierane i rozważamy pod oknem siedzisko zamiast zlewozmywaka.
Co do okna w jadalni 2.7m musi być HS ale w salonie pod łukami już niekoniecznie i się wahamy...
Też myślałem o wydłużeniu garażu ale nie wiem czy nie zepsuje bryły domu.
Dziękuję za fotki.
Jeszcze do zmian... Planuję zrobić okno dachowe na klatce schodowej - widzę że niektórzy z Was też tak zrobili - myślę że fajnie doświetli to wnętrze tym bardziej że przód domu mam od południa.
Montuję też świetliki dachowe do garderoby i pralni - czy ktoś z Was zamontował taki świetlik ?
W mojej okolicy jest dom Willa Parkowa bez łuku i wysuniętego okna. Dom wciąż jest urokliwy i piękny
Może podrzuć zdjęcie
Witajcie, chciałbym zapytać czy przy zadaszeniu tarasu od strony salonu robicie metalowy pręt czy zmieniacie na drewniane zastrzały aby uniknąć tego pręta właśnie ???
Powoli zbliżam się do tego etapu, nie podoba mi się i właśnie zastanawiam się czy go czymś obłożyć albo zmienić konstrukcję...
https://www.facebook.com/groups/619056928489159/ to jest link do grupy na fb, tam widać na zdjęciu drut schowany w rurze chromoniklowej
Strony: Poprzednia 1 2